Opornica za roko mi je pomagala

Kar nekajkrat sem se začela zbujati z bolečinami v zapestju, ker sem vedela, da nisem počela popolnoma nič takega, da bi me zapestje moralo boleti, sem bila zaskrbljena, danes pa vem, da mi je opornica za roko pomagala, da je bolečina nehala. Do takrat pa sem se vsako jutro zbujala z bolečino, ki je trajala čez celi dan, dokler se bolečina ni tako povečala, da nisem več morala normalno opravljati vsakodnevnih opravil. Nakar sem šla do zdravnika, da mi pove, kaj in kako je na stvari.

Old female hand wearing hand wrist therapy support glove isolated on white

Nisem niti pomislila, da mi bo opornica za roko pomagala. Sprva me je zdravnik poslušal, pregledal zapestje in poslal na slikanje. Slikanje je pokazalo, da imam preobremenjeno zapestje. Po pogovoru sva ugotovila, da je kriva služba in moje delo v službi, kjer vsak dan uporabljam isti gib, ki obremenjuje zapestje, tako je rekel, da mi bo opornica za roko pomagala in da jo bom nosila kar dolgo. V lekarni sem si izbrala opornico, katero sem si doma takoj namestila. Ker nisem vedela kaj naj naredim, ali naj opornica za roko ostane doma, dokler grem v službo, ali bi bilo dobro vzeti bolniško za določene dni, da se zadeva umiri. Vedela sem edino, da bom še leta in leta delala ta gib, ker je to moja služba in da moram to rešiti drugače. Tako je opornica za roko prišla v poštev doma, v službi pa sem si poenostavila tako, da sem izmenično uporabljala enkrat eno roko, drugič drugo in bolečina v roki se je počasi manjšala. 

Doma je opornica za roko še kako dobrodošla, kajti ko imam naporne dneve, komaj čakam, da si jo dam na zapestje, ker mi pomaga, pa če tudi samo popoldan po težkem delu. Se mi zdi, da saj malo omilim zadevo in da opornica za roko ni bila kupljena brezveze.