Zaprtost je lahko kar nadležen problem

Zaprtost je eden izmed dobrih razlogov, zakaj bi morali paziti na to, kaj damo v svoje telo v vsakodnevnem življenju. Hrana, ki jo zaužijemo je lahko največji faktor pri temu, da se nam dogodi zaprtost. Vsa nezdrava in hitra prehrana nam lahko kvari delovanje črevesja in nam tako škodi pri prebavi. Če pa prebave nimamo dobre, to pomeni, da bomo težje izločali vso hrano, ki smo jo zaužili, torej bo prišlo do zaprtosti. Pri prehrani pa na zaprtost najbolj vpliva sladka hrana in pijača. Torej, če pogosto jemo čokolado in ostale sladkarije ter povrh tega še pijemo sladke pijače, nas bo skoraj zagotovo doletela zaprtost

Zaprtost je torej lahko posledica slabega delovanja našega telesa. Na črevesje lahko slabo vplivajo že prej navedeni faktorji oziroma hrana. Poleg tega pa naše črevesje ne deluje najbolje, če na dan ne zaužijemo zadosti velike količine vode. Pomembno pa je, da zaužijemo striktno vodo, saj lahko ostale sladke pijače prav tako škodijo črevesje. Poleg tega pa moramo paziti na hidracijo pri na primer kavi, saj je kava znana po tem, da nam dehidrira telo. Prav tako tu zelo škodi alkohol, ki tudi dehidrira telo, še posebej pivo. Priporočljiv dneven vnos vode je nekje med 2 do 3 litri. 

Zaprtost nas lahko tudi doleti, če imamo premalo magnezija v telesu. Magnezij poleg tega, da krepi mišice in kosti, vpliva tudi na črevesje. To pa tako da ga utrjuje in hkrati draži. Ti dražljaji pa pospešijo delovanje črevesja in prebave, kar pomeni da tako pride težje do zaprtosti, saj nam telo sproti vso zaužito hrano in pijačo skrbno prebavlja. 

Če se držimo vseh teh načel, torej čim manj zauživanja čokolade in sladkih pijač, da na dan spijemo 2 do 3 litre vode in pa da pazimo na vnos magnezija, bi lahko rekli, da bomo relativno varni pred zaprtostjo. 

Zaprtost je lahko kar nadležen problem