Iz prehrane sem izločila krompir in koruzo

Velikokrat sem opazila, da sem po obroku napihnjena, vendar se s tem nisem hotela ukvarjati, ker sem bila prepričana, da je raznovrstna hrana še kako pomembna, če želimo živeti zdravo. No, ko pa je napihnjenost trebuha bila tako velika, da so se pojavile bolečine, potem sem morala nekaj spremeniti.

Končno sem se začela opažati in en večer, ko smo jedli krompir in pečeno koruzo, sem jaz bila izredno napihnjena s prisotnimi bolečinami. Očitno je bilo, da je to bilo od hrane, ker prej nisem jedla nekaj ur. Tako sem žalostna spoznala, da ne smem jesti krompirja, ki sem ga imela vedno najraje. 

Zakaj ravno krompir?

Vse, kar sem ugotovila, je to, da vsebuje škrob, kakor ga tudi vsebuje koruza, ki mi je povzročala podobne težave. Tako sem iz svoje prehrane izločila krompir in moja težava z napihnjenostjo je minila. Kdo bi rekel. 

Če bi poslušala druge, bi iz svoje prehrane izločila, moko, sladkor, mlečne izdelke …

Po navadi imajo ljudje težave s tem, jaz pa sem očitno imela težave s krompirjem, ker vsebuje škrob. Kasneje sem se pozanimala, katera živila vsebujejo škrob in jih izločila iz prehrane, ker resnično nisem hotela biti ponovno tako pihnjena. Za naprej, vedno, ko sem jedla krompir, ko smo nekje bili, sem bila napihnjena, tako da, sem vedno znova dobila potrdilo, da ne jem živil s škrobom. 

Včasih sem žalostna, ker sem vedno oboževala krompir in tako ga sedaj ne smem več jesti. Očitno sem se ga prenajedla, tako se sama sebe tolažim.