Kako priti do nepremičnine obala, če nisi domačin

Vsi se zavedamo, da so nepremičnine obala zelo lepe in tudi zelo drage. Če prideš samo na morje, si jo še nekako privoščiš, če pa si eden izmed mladih družin, ko si želiš šele ustvariti življenje na obali, pa te čaka naporna pot.

Sam sem študiral na obali in tako tam spoznal svojo ljubezen. Oba sva imela željo, da si ustvariva dom na Primorski, a sva se zavedala, kako je to težko izvedljivo. Tako sva začela počasi spraševati, koliko kredita sva sposobna dobiti oba, da bi tako lahko vedela, katere nepremičnine obala lahko sploh gledava. Ko sva videla, koliko kredita sva sposobna dobiti, sva se zavedala, da ne bova mogla kupiti lepega in velikega stanovanja, ker so cene res visoke. 

Tako sva vsak dan gledala nepremičnine obala, če bi le mogoče kdo prodajal večje stanovanje po nižji ceni. Tako sva se borila dve leti in plačevala podnajemniško stanovanje, dokler se nama ni nasmehnila sreča. Moje dekle je našla stanovanje, ki se je prodajalo po ceni, ki bi ga lahko kupila midva. Takoj sva se zavedala, da je to edina priložnost, ki jo imava in tako sva jo zgrabila.

Danes res imava stanovanje na obali, vendar po dragi ceni. Obala ima res predrage nepremičnine obala, mlade družine tako težko pridejo čez mesec in se borijo. Tukaj bi se moralo nekaj spremeniti, da bi si saj mlade družine lažje ustvarile dom. 

Če bi me sedaj še enkrat vprašal, ali si želim nepremičnine obala, bi verjetno rekel, da bom živel drugje, ko si lahko privoščim za svoje stanovanje na obali, celo hišo nekje drugje. Ne vem, ali je vredno, da toliko plačaš za nepremičnine obala, prepričan sem, da so cene previsoke, ponudba pa je premajhna. 

Sedaj se tega zavedam, ko sem bil mlad, sem želel živeti na obali pod temi pogoji in to mi je tudi uspelo.